Naš rad

Osmišljavamo i provodimo programe kojima zajednicama pomažemo da od potpomognutih postanu samodostatne. U skladu s našom misijom, edukacija predstavlja temelj svega što radimo. International Medical Corps Hrvatska neovisna je i neprofitna udruga koja svoju djelatnost obavlja u suradnji s organizacijama International Medical Corps i International Medical Corps UK, koje imaju istu misiju, viziju i temeljne vrijednosti, kao i operativne resurse za provedbu programskih aktivnosti. International Medical Corps Hrvatska ima neovisnu upravljačku strukturu i model donošenja odluka u vezi s programima za koje izravno odgovara.

Pripravnost i odaziv u izvanrednim situacijama

S obzirom da nevolja može zadesiti svakoga, bez obzira na mjesto i vrijeme, od presudne je važnosti sposobnost intervencije čak i u najzabačenijim dijelovima svijeta. A s obzirom da se akutna faza odaziva u slučaju katastrofe mjeri satima - i predstavlja onaj djelić vremena u kojem se može spasiti većina života i obuzdati po život opasne bolesti - brzina intervencije je presudna.

Doznajte više

Zdravstvena podrška

Učinkovita, dobro organizirana zdravstvena služba može spasiti i promijeniti brojne živote. Više od 3 milijuna djece mlađe od pet godina i više od 300.000 trudnica koji u svijetu svake godine umru od bolesti koje su se mogle spriječiti mogli bi se spasiti pristupom dobro opremljenim i educiranim zdravstvenim djelatnicima.

Doznajte više

Zdravlje obitelji i zajednice

Obitelji i zajednice najvažnije su za dobrobit svojih članova - od najmlađih do najstarijih. Snaga i zdravlje tih temeljnih društvenih sastavnica presudni su za postizanje ciljeva održivog razvoja koje su zacrtali Ujedinjeni narodi, a kojima se do 2030. godine želi stati na kraj siromaštvu i ojačati društveni razvoj i zdravlje svih.

Doznajte više

Zdravlje žena i djece, uključujući rodno uvjetovano nasilje

International Medical Corps zdravlje žena i djece smatra ključnim prioritetom zdravih zajednica. S obzirom da žena čini temelj, ne samo obitelji nego i zajednice, njezina dobrobit ključna je za uspjeh onih koji je okružuju.

Doznajte više

Mentalno zdravlje i psihosocijalna podrška

Osobe koje su preživjele sukobe i katastrofe izložene su većem riziku od psiholoških i mentalnih problema jer su često izgubile domove, zajednicu, bliske osobe i sposobnost osiguranja egzistencije. Mi smo jedna od tek nekoliko međunarodnih organizacija za pomoć koje među svojim prioritetima imaju sprječavanje i liječenje poteškoća s mentalnim zdravljem i psihosocijalne potrebe u humanitarnim krizama.

Doznajte više

Voda, sanitarni uvjeti i higijena (WASH)

Pružanje odgovarajućih WASH usluga ključni je izazov u području javnog zdravlja u današnjem svijetu. Pristup sigurnoj i dostatnoj vodi i boljim sanitarnim uvjetima, kao i održavanje higijene, ključno je za ljudsko zdravlje, dobrobit, dostojanstvo i razvoj. International Medical Corps nastoji se pobrinuti da se zadovolje te temeljne ljudske potrebe, ma kako teški uvjeti bili.

Doznajte više

Prehrana, sigurnost hrane i egzistencija

Prehrana je temelj života. Zbog malnutricije - kako kronične tako i akutne - umiru milijuni djece svake godine. Neodgovarajuća prehrana također ima ogromne socijalne i ekonomske posljedice jer zbog nje milijuni djece pate od poremećaja rasta i poteškoća u kognitivnom razvoju te su lošeg fizičkog zdravlja.

Doznajte više