Naš rad

Odaziv u izvanrednim situacijama

Prvi na mjestu događaja, ma gdje to bilo

S obzirom da nevolja može zadesiti svakoga, bez obzira na mjesto i vrijeme, za učinkovit odaziv od presudne je važnosti sposobnost intervencije čak i u najzabačenijim dijelovima svijeta. A s obzirom da se akutna faza odaziva u slučaju katastrofe mjeri satima – i predstavlja onaj djelić vremena u kojem se može spasiti većina života i obuzdati po život opasne bolesti – brzina odaziva je presudna.

S obzirom na brojnost svojih dežurnih zdravstvenih stručnjaka dobrovoljaca, svoje iskusne djelatnike i materijale za opskrbu raspoređene po lokacijama diljem svijeta, International Medical Corps zasluženo ima reputaciju brzog i pouzdanog aktera u intervencijama. Također smo iznimno usmjereni na edukaciju, na pripremanje zajednica da na najbolji način odgovore na nevolju kada ih ona zadesi te na izgradnju neposrednih kapaciteta za odaziv, čime se potiče samodostatnost.

Više od 35 godina, više od 80 zemalja
Pripravnost i odaziv u izvanrednim situacijama
72 sata
Akutna faza odaziva u slučaju katastrofe
22 sata
Brzina našeg odaziva na potres u Haitiju

Područja na koja smo usmjereni

Pregled

Djelatnici International Medical Corpsa nalaze se na prvim linijama borbe protiv najvećih svjetskih kriza. Naši timovi rade u Siriji i izvan nje, u građanskom ratu kojem se ne nazire kraj, zbog kojeg su milijuni Sirijaca morali odseliti iz svojih domova i potražiti utočište u susjednim zemljama ili još dalje. Naši timovi pružaju medicinsku pomoć i ostale vrste podrške afričkim državama koje se bore s gladi, oskudicom i bolesti – uključujući nekoliko smrtonosnih pojava Ebole. Kako to obično biva, desetljeća ratovanja čine takva mjesta opasnima za život stanovnika, kao i za djelovanje International Medical Corpsa.

Ključni podaci

Gotovo milijun medicinskih zahvata izvedeno je na osobama ozlijeđenima u sukobu u Siriji.
Više od polovice od ukupno 12,3 milijuna stanovnika Somalije treba ili zaštitu ili humanitarnu pomoć.
U saveznoj državi Borno u sjeveroistočnoj Nigeriji gotovo četvrtina milijuna djece pati od ozbiljne akutne malnutricije.

Pregled

Više od trideset godina – čim nastupi katastrofa, ma kako daleka ili opasna ona bila – International Medical Corps odaziva se da bi se pomoglo onima kojima je to najpotrebnije.

Naši timovi spasili su milijune života osiguravajući zdravstvene usluge i druge važne oblike pomoći, te istovremeno educirajući one pogođene katastrofom da bi i sami mogli intervenirati u situaciji koja ih je zadesila.

Ključni podaci

Osigurali smo više od 3,2 milijarde dolara za zdravstvene usluge koje spašavaju živote.
Naše aktivnosti spasile su milijune života.
Djelujemo u više od 80 zemalja, na šest kontinenata.

Pregled

Prenosimo osnovne vještine lokalnom stanovništvu u područjima u kojima su česte katastrofe, čime ih pripremamo da lakše izdrže nevolje koje ih zadese. Ugrađivanje tih vještina u zajednice predstavlja srž onog što radimo, a to je izgradnja samodostatnosti.

U skladu s našom predanosti cilju da uvijek budemo pripravni, educiramo naše djelatnike u zemlji i svijetu i unaprjeđujemo njihova tehnička znanja iz niza područja kao što su logistika, nabava i upravljanje voznim parkom, te ih time osposobljavamo za brz, učinkovit i siguran odaziv na svaku izvanrednu situaciju.

Ključni podaci