Prvi na mjestu događaja, ma gdje to bilo

Mi ne čekamo nego se prvi odazivamo. Naši timovi hitno stižu u pomoć onima kojima ona najviše treba, gdje god i kada god im ona zatrebala.

Izvanredne situacije

Pružamo pomoć u izvanrednim situacijama, često u roku od nekoliko sati, svima koje je pogodila katastrofa, bez obzira na to gdje i u kojim se uvjetima oni nalazili.

Edukacija

Educiramo članove zajednica i prenosimo im vještine koje im trebaju da bi se oporavili od nevolje koja ih je zadesila, zacrtali vlastiti put prema samodostatnosti i da bi i sami mogli intervenirati u takvim situacijama.

Naš posao

Svoje programe osmišljavamo tako da u njih uključujemo svoje ključne jake strane, čime zajednicama pomažemo da od potpomognutih postanu samodostatne. U skladu s našom misijom, edukacije predstavljaju temelj svega što radimo.

Naši programi

International Medical Corps Hrvatska neovisna je i neprofitna udruga koja svoju djelatnost obavlja u suradnji s organizacijama International Medical Corps i International Medical Corps UK, koje imaju istu misiju, viziju i temeljne vrijednosti kao i operativne resurse za provedbu programskih aktivnosti. International Medical Corps Hrvatska ima neovisnu upravljačku strukturu i model donošenja odluka u vezi s programima za koje izravno odgovara.

Pripravnost i odaziv u izvanrednim situacijama

Zdravstvena podrška

Zdravlje obitelji i zajednice

Zdravlje žena i djece

Mentalno zdravlje i psihosocijalna podrška

Voda, sanitarni uvjeti i higijena

Prehrana, sigurnost hrane i egzistencija